وبلاگ

تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

وقتی صحبت از کاربردهای انرژی سیال می شود، تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک یک موضوع گفتگوی رایج است.

تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

به طور کلی در تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک باید اینطور گفت که پنوماتیک نیروی سیال را با استفاده از هوا یا گازهای تحت فشار تأمین می کند. هیدرولیک نیروی سیال را با استفاده از مایعات تحت فشار مانند روغن یا آب تامین می کند.

در انتخاب یکی از این دو، مقرون به صرفه بودن، موادی که باید جابجا شوند، در دسترس بودن منابع و فضا، همه عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال، تجهیزات بلند کردن سنگین، فضای زیادی را اشغال می کنند و به قدرت بسیار بیشتری نسبت به نیازهای کوچک آزمایشگاهی روباتیک یا تجهیزات پردازش مواد غذایی نیاز دارند. هر نوع قدرت با توجه به شرایط مزایا و معایب خود را دارد.

اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک در بسیاری از کاربردهای صنعتی مختلف به دلیل توانایی آنها در تولید مقادیر قابل توجهی نیرو با هزینه نسبتا کم استفاده می شود. در حالی که هر دو شکلی از فناوری قدرت سیال هستند و شباهت های زیادی دارند، قابلیت های آنها بسیار متفاوت است.

هنگامی که به هر روش نگاه می کنیم، هرگز این موضوع وجود ندارد که کدام یک بهتر است، زیرا هر دو مزایا و معایب دارند که آنها را کم و بیش برای کاربردهای خاص مناسب می کند. درک تفاوت های کلیدی بین این دو چیزی است که به شما کمک می کند تصمیم بگیرید به کدام یک از اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک نیاز دارید.

مقایسه اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

| جهت مشاهده سایر محصولات شرکت پارسیان صنعت ما را در اینستاگرام همراهی فرمایید.

مقایسه اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

1. قدرت

هیدرولیک بهترین گزینه برای استحکام است، زیرا محیط مایع مورد استفاده برای عملکرد آن دارای چگالی جرمی بالایی است و تا حد زیادی تراکم ناپذیر است. این بدان معنی است که اتصالات هیدرولیک می تواند سطوح بسیار بالاتری از فشار را ایجاد کند و می تواند از آن فشار برای انتقال نیرویی که برنامه شما را هدایت می کند استفاده کند.

کاربردهای صنعتی با استفاده از نیروی هیدرولیک ممکن است فشاری بین 1000 تا 5000 پوند بر اینچ مربع (psi) داشته باشد، در حالی که برخی از کاربردهای تخصصی مانند تجهیزات معدن یا جرثقیل های سنگین می توانند 10000 psi یا بیشتر ایجاد کنند.

سیالات مورد استفاده در اتصالات پنوماتیک چگالی جرمی کمی دارند و به راحتی قابل تراکم هستند. در برخی شرایط، گاز یا هوا را می توان تا چند صد psi فشرده کرد، اما بیشتر کاربردهای مکانیکی بر اساس فشار عملیاتی 80-100 psi است. این بدان معناست که سیستم‌های پنوماتیکی عمدتاً قادر به نیروی بسیار بزرگ‌تر ارائه‌شده توسط هیدرولیک نیستند و برای جابجایی یا بلند کردن بارهای سنگین مناسب نیستند. هوای فشرده همچنین در معرض افت یا نوسانات فشار غیرمنتظره است که می تواند باعث تند شدن یا ناپایدار شدن عملیات شود.

2. بهداشت

در ادامه تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک به موضوع بهداشت می‌رسیم. سیستم های پنوماتیک در زمینه بهداشت بر هیدرولیک پیروز می شوند، زیرا تنها چیزی که می تواند از سیستم شما نشت کند هوا است. در خود سیستم، هوای فشرده از روغن، آب یا ذرات فلزی و هر گونه آلودگی دیگر توسط واحد فیلتراسیون پاک می شود. سیستم‌های پنوماتیکی عموماً توسط شرکت‌های آگاه به محیط زیست یا کسانی که به شیوه‌های تولید سبزتر فکر می‌کنند، مورد علاقه هستند.

همچنین اگر سیستم‌هایی را در اتاق تمیز، آزمایشگاه داروسازی یا صنعت غذا و نوشیدنی نصب می‌کنید، احتمالاً پنوماتیک را انتخاب خواهید کرد. در این محیط ها نباید مطلقاً خطر آلودگی وجود داشته باشد، بنابراین سیستم های هیدرولیک معمولاً ممنوع هستند زیرا ممکن است مستعد نشت باشند.

چه آب یا روغن را در یک سیستم هیدرولیک انتخاب کنید، هر یک از اینها ممکن است از طریق آب بندی معیوب، سوپاپ ها یا شیلنگ های فرسوده به بیرون نشت کند. این امر علیرغم هرگونه حفاظتی که ممکن است اعمال کنید، محیط تمیز شما را آلوده می کند. وجود مایعات نیز ممکن است باعث خوردگی سخت افزار شود و خطر بیشتری برای وارد کردن آلاینده ها وجود دارد.

مخازن ذخیره سازی نیز برای سیالات مورد نیاز است و باقیمانده ها باید در پایان فرآیند عملیاتی دفع شوند.

3. سرعت

در بررسی تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک باید گفت سرعت یکی از بزرگترین مزیت های سیستم پنوماتیکی است. هوای فشرده دارای سرعت جریان بالایی است که باعث آزاد شدن سریع انرژی و حرکت با سرعت بالا قطعات متحرک مانند محرک ها می شود. محرک های پنوماتیکی می توانند به سرعت چرخه بالا و افزایش چرخه کاری دست یابند که بهره وری بیشتری را ارائه می دهد.

مزیت حرکت سریع سیلندر با در دسترس بودن تجهیزات در اندازه های بسیار کوچک بیشتر می شود که برای استفاده در برنامه هایی که کوچک سازی اولویت است ایده آل است.

هوا چگالی جرمی بسیار کمتری دارد و می‌تواند بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از طریق لوله‌ها جریان یابد. یکی دیگر از مزایای سیستم پنوماتیک این است که شیرها و سیلندرها می توانند به سرعت حالت خود را تغییر دهند یا با تخلیه هوای فشرده خود تغییر جهت دهند. این را می توان مستقیماً در جو تخلیه کرد و نیازی به دفع بیشتر ندارد.

آب و روغن هیدرولیک مقاومت بسیار بیشتری نسبت به هوا دارند. اگرچه در نهایت نیروی بیشتری ایجاد می‌کند و فشار ثابتی را حفظ می‌کند، اما سرعت آن مانند حرکت هوا نیست و ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا سیستم شما کار کند. در صورت نشتی یا اضطراری، سیال هیدرولیک ممکن است به سرعت به محیط تخلیه نشود، اما باید دوباره به مخزن خود هدایت شود.

اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

4. انرژی

در مقایسه اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک با توجه به مصرف انرژی، عوامل متعددی باید در نظر گرفته شود. هر دو سیستم معمولاً برای به حرکت درآوردن آنها به یک ورودی برق نیاز دارند و یک سیستم پنوماتیکی به کار مداوم یک کمپرسور برای تأمین هوای فشرده نیاز دارد. منبع هوا قابل بازیافت نیست و نیاز به دوباره پر کردن مداوم دارد، بنابراین مصرف انرژی از این نظر ممکن است بالا باشد. هر گونه نشت هوا نیز باعث هدر رفتن انرژی در سیستم می شود.

شما همچنین باید این واقعیت را در نظر بگیرید که سیستم‌های پنوماتیک انرژی را از طریق گرمای تولید شده توسط فرآیند فشرده‌سازی از دست می‌دهند. اگرچه اقدامات متعددی وجود دارد که می‌توان برای کاهش مصرف انرژی سیستم شما انجام داد. خوشبختانه، هوا هنوز رایگان است، بنابراین نیازی به صرف انرژی برای تهیه، پر کردن یا دفع مواد زائد نیست.

سیالات هیدرولیک می توانند پس از راه اندازی اولیه بارها و بارها از همان روغن یا آب استفاده کنند. به شرطی که سیستم فیلتراسیون خوبی داشته باشید و آن را به درستی نگهداری کنید، یک سیستم هیدرولیک می تواند در دراز مدت بسیار کارآمد باشد.

با این حال، هنوز هم به طور کلی برای به حرکت درآوردن پمپ به نیروی الکتریکی نیاز است و بیشتر انرژی مصرف شده توسط پمپ هدر می رود. این به این دلیل است که محیط سیال برای حفظ فشار سیستم در گردش ثابت است، حتی اگر تنها دوره‌های کوتاهی از فعال‌سازی برای هدایت برنامه مورد نیاز باشد. هرچه محیط سیال چسبناک تر باشد، انرژی بیشتری نیز برای حرکت آن مورد نیاز خواهد بود.

با این حال، با پیشرفت های تکنولوژیکی شامل انواع مختلف پمپ ها و پتانسیل درایوهای تعدیل کننده، پیشرفت های قابل توجهی در حال دستیابی است.

5. ایمنی

با توجه به اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک در محیط های صنعتی، پنوماتیک بدون شک گزینه ایمن تر است. نشت هوای فشرده باعث آلودگی نمی شود، زیرا هوا سمی یا خورنده نیست، اگرچه سایر گازهای مورد استفاده در تجهیزات مستقل یا قابل حمل ممکن است خطرناک باشند. هوای فشرده به طور کلی خطر آتش سوزی ندارد و منفجر نمی شود، اما خروج اجباری هوا از طریق خرابی مکانیکی ممکن است باعث آسیب فیزیکی شود.

از سوی دیگر، مایعات هیدرولیک همیشه در معرض خطر نشت بالقوه خطرناک هستند. حتی آب نیز می تواند باعث آسیب شود اگر به اندازه ای داغ باشد که بجوشد.

سایر مواد مایع مانند روغن، اتیلن گلیکول، پلاسما و مواد مصنوعی مایع ممکن است خورنده و/یا سمی باشند. محیط سیال ممکن است قابل احتراق باشد و نیاز به اقدامات احتیاطی اضافی داشته باشد، و روغن یا مایعات استفاده شده باید در نهایت تخلیه و با خیال راحت دور ریخته شوند. به طور کلی در مقایسه اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک ، سیستم های هیدرولیک قطعات مکانیکی کمتری را در خود جای می دهند، اما ممکن است در معرض خوردگی و خرابی قطعات بالقوه قرار گیرند.

6. پیچیدگی

در بررسی تفاوت اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک ، سیستم های هیدرولیک معمولاً قطعات متحرک کمتری دارند و ممکن است به راحتی با دکمه های فشاری و اهرم های ساده کنترل شوند.

از سوی دیگر، هیدرولیک به مهندسی پیچیده ای متکی است که به سیستمی از شیرها و شیلنگ ها و همچنین پمپی که توسط منبع انرژی خارجی و مخزن ذخیره سازی محیط مایع نیرو می گیرد، نیاز دارد. امکان نصب یک نیروگاه متمرکز در یک کارخانه تولیدی به منظور کنترل چندین کاربرد مختلف هیدرولیک وجود دارد. فناوری جدیدتر سیستم های بسیار بهتری را برای مدیریت سرعت، فشار و قدرت معرفی می کند.

طرح‌های سیستم‌های پنوماتیک نیز معمولاً بسیار ساده هستند و با فشار بسیار پایین‌تری کار می‌کنند، بنابراین اجزای سازنده آن‌ها ممکن است از مواد ارزان‌تر و پیچیده‌تر ساخته شوند.

از آنجایی که محیط سیال خورنده یا قابل احتراق نیست، لازم نیست اقدامات احتیاطی در برابر این خطرات ایمنی ایجاد شود. پیشرفت‌های فن‌آوری، تنوع استفاده از سیستم‌های پنوماتیک را افزایش داده است، با کوچک‌سازی و مواد جدید که به کاهش وزن و همچنین کاهش حجم کمک می‌کنند.

7. تعمیر و نگهداری

در مقایسه اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک ، سیستم های پنوماتیک تمیزتر و راحت تر از سیستم های هیدرولیک نگهداری می شوند، زیرا محیط سیال هوا است. یک برنامه منظم بازرسی و تعمیر و نگهداری پیشگیرانه معمولاً تنها چیزی است که برای کارکردن یک سیستم پنوماتیکی لازم است، به عنوان مثال. چک کردن مهر و موم و اطمینان از عدم نشتی هوا. هوا نیاز به پاکسازی از آلاینده ها دارد و یکی از مهم ترین مراحل نگهداری، تمیز کردن و تعویض منظم واحد فیلتر-رگولاتور-روانکار است.

در سیستم های هیدرولیک، مسئله اصلی خوردگی است. مگر اینکه بتوانید لوله های ساخته شده از مواد غیر خورنده مانند فولاد گالوانیزه را نصب کنید، نظارت منظم برای ارزیابی چگونگی تأثیر لوله ها توسط محیط سیال مورد نیاز است. آب ممکن است باعث اکسیداسیون شود و روغن ها یا سایر مواد ممکن است رسوباتی بر جای بگذارند که باعث خوردگی می شوند. بررسی و تعویض منظم برای اجزای حیاتی مانند مهر و موم، شیلنگ و شیرها لازم است.

خرید اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

کاربرد اتصالات پنوماتیک و هیدرولیک

انعطاف‌پذیری جریان هوا و دقت آن در استفاده، پنوماتیک را به گزینه‌ای بدیهی برای کاربردهایی مانند ابزار پزشکی، مته‌های دندانپزشکی و روباتیک در مقیاس کوچک تبدیل می‌کند.

پنوماتیک ها در محیط های تخصصی که در آن رعایت اصول بهداشتی یا سبز اهمیت زیادی دارد، به بهترین نحو استفاده می شود، اما عموماً برای انجام وظایف بلند کردن در مقیاس بزرگ یا سنگین غیرعملی هستند. هیدرولیک برای چنین کاربردهایی با نیروی بالا ایده آل است و اغلب در محیط های ساختمانی یا معدن یافت می شود. آنها با وجود هر گونه تغییر در سرعت، گشتاور و نیروی ثابتی را ارائه می دهند و استحکام موقعیتی را حفظ می کنند.

CRMpersian دارای تیم فنی متخصص آماده ساخت سفارشات شما مشتریان عزیز می باشد و همچنین تنها نمایندگی فروش شیلنگ و اتصالات هیدرولیک و پنوماتیک همراه با ضمانتنامه کالا است.

| جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت محصولات شرکت پارسیان صنعت تجارت امید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *